Hvordan vurdere du om du mangler en ekstern korrekturlæser til dit indhold? Hvis du kigger på tlkorrektur.dk kan du se en overordnet guide over hvilken trinmodel de arbejder efter.

Du kan faktisk vælge imellem 3 forskellige korrektur løsninger, så alt efter om det er en opgave du skal have rettet eller om du er et forlag der mangler en ekstern korrekturlæser på dine bøger så kan de helst sikkert også hjælpe med dette.

 

Hvilken korrekturlæsning skal jeg vælge

Er det en almindelig hovedopgave på dit studie, kan du nok nøjes med basis korrektur. Dette produkt indeholder korrektion af stavefejl og slåfejl, hvis du eventuelt har lavet forkert tegnsætning undervejs i din opgave, eller grammatiske fejl herunder kongruens, tempus og syntaks.

 

Det kunne også være at du har lavet en opgave eller skrevet en bog du skal have udgivet på flere forskellige sprog, så kan sprog korrektur være nyttig for dig. Her indgår de samme fejl rettelser dog får du 2 gennemlæsninger og dermed en mere præcis opgave eller oversættelse. Derudover får du også forbedringsforslag i forhold til de sproglige uklarheder der kunne opstå.

 

Måske skriver du en PH D, eller en professions bachelor opgave, så vil vi foreslå at man valgte en premium korrektur. Dette betyder at der overhovedet ikke er noget at komme efter, når din tekst er korrekturlæst. Heri vil du få 3 gennemlæsninger samt nærmere eftersyn af teksten indeholder i forhold til sproglig og stilistisk udtryk og sammenhæng, dette kan forbedre din opgave med op til 10%, og 10% er meget hvis du ligger lige på kanten mellem et 10 og et 12 tal.

 

Korrektur er en investering

Det kan næsten ikke betale sig at korrekturlæse sit eget indhold hvis man har 100 sider, det er bedre at få nogen faglærte der altså sidder med det her hverdag for at optimere og gøre din opgave eller din bog mere værdifuld for læserne. Hvis det er en opgave du skriver, kan det også give dig mange gange igen, da det kommer til at stå på dit afgangsbevis, hvilket giver dig bedre mulighed for job, så hvis du skal ud og investere 2000 kroner for en korrekturlæsning af din hovedopgave så er pengene hvis givet rigtigt godt ud.

Smid en kommentar