Hjælp de små pindsvin her i vinteren med en pindsvinehus. De fleste pindsvinehuse til salg findes på nettet samt der kan findes guides til hvordan man selv laver disse pindsvinehuse. Det bedste sted at placere huset er tæt ved krat og busk og helst tildækket med blade da pindsvinene elsker at gemme sig i tætte områder. Den vigtige funktion

Det vigtige ved et pindsvinehus er at pindsvinet kan ligge i læ i vinteren, derudover så er der heller ingen direkte frost, så hvis du stiller en lille skål med vand ud, vil det ikke fryse til is og de vil have mulighed for at få lidt og drikke i vintertiden også.

Hvad spiser et pindsvin?

Når du passer på de små pattedyr, så kan de være en fordel for dig at hjælpe dem med at skaffe føde i vinteren. Pindsvine spiser insekter og små snegle, så kan disse købes i håndkøb, kan det hjælpe dem i vinterperioden.

Pindsvinet hjælper dig også med at holde skadevoldende insekter væk fra dine planter, blomster og grøntsager, de spiser nemlig snegle med hus samt dræbersnegle, edderkopper, små orme og biller, det er deres livret.

Hvor stor skal jeg bygge huset?

Den ideelle størrelse for et pindsvinehus er 20 cm i højden samt 40 i bredden, på den måde har pindsvinene mulighed for at bevæge sig inde i huset samt, de stadigvæk kan ligge tæt så de ikke skal opvarme hele huset. I vinterperioden kan de små pattedyr godt vågne op fra deres hi, og gå et par ture ud og rundt omkring huset, hvor de kommer af med deres indhold, og leder efter mad. Nogen gange kan pindsvinene fjerne sneen med deres små hænder, også grave ned i jorden og finde orme.

 

Hvilke materiale er ideelle

Det bedste materiale og bygge sit eget pindsvinehus i er lærketræ, eller stærk gran. Det er både modstandsdygtigt og rådner ikke hen over vinteren, det gør det lettere for pindsvinene at overleve. Når man bygger taget på huset, skal man finde noget materiale som kan lede vandet væk og være stærk nok til at holde på sne der ligger oven på huset, det lille hus skulle jo helst ikke bryde sammen når pindsvinene ligger i vinterhi.

Smid en kommentar