Fra år 2021 vil det nu være svære at opstarte som iværksætter, dette skyldes at man har vedtaget at IVS ikke skal kunne oprettes mere som selskabs form. Dette har man gjort da man kunne opstartet sit eget selvskab for 1 krone, og der var alt for mange virksomheder som aldrig blev kørt op, og dette kostede statskassen alt for mange penge.

Man har stadigvæk mulighed for at købe et oprettet ivs uden regnskab i, dette koster dog bare lidt mere en 1 kroner fremadrettet. De fleste virksomheder har på forhånd før tvangslukningen af IVS oprettet flere selskaber som IVS, hvoraf man få et smalt beløb på 4-6000 har mulighed for at tilkøbe sig en billig selskabsform.

Omdannelse fra IVS til ApS 2021

Man skal stadigvæk omdanne sit IVS til ApS til 2021, men fordelene ved at købe et færdigregistreret IVS er at man ikke skal bruge 40.000 til omdannelse af IVS til ApS. Så her spare man altså et sted mellem 34 og 36.000 på at købe et færdigregistreret IVS.

Når man køber sådan et selskab skal man være sikker på at det ikke har været i drift, da man meget hurtigt kan komme til at skylde penge hvis man nu køber sig ind i gæld, derfor er det vigtigt at du får kurator eller ejer til at fremvise at der ikke førhenværende har været drift i selskabet.

Sidder man selv med et IVS idag, så betyder dette altså at man indenfor 2 år skal have lavet 40.000 i selskabet man skal spytte efter en omdannelse til ApS, ellers vil din virksomhed blive tvangsopløst. Dette betyder også at du nu som ny iværksætter som minimum skal have 40.000 kroner da du skal starte et ApS, eller du skal være sikker på at din ide kan som minimum skaffe 40.000 kroner over de næste 2 år til 2021.

Fordele ved ApS over IVS

Der er mange fordele ved ApS i forhold til IVS, og det kan blandandet været at flere kunder vil handle med dig når du er ApS netop fordi du selv har lagt penge i selvskabet og at du ikke prøvet at snyde nogen.

  • Mere troværdighed overfor kunder.
  • Flere muligheder for at handle med kunderne.
  • Som ny iværksætter er du mere klar til at levere da du har lagt de første 40.000 i virksomheden.

Opsummering

Hvis du absolut vil starte virksomhed og du tror på din virksomhed, ville vi råde til at man købte et IVS til 6.000 uden drift, du har stadigvæk 2 år til at skaffe de 40.000 og kan du ikke nå at skaffe 40.000 indenfor 2 år alligevel så er det nok ikke den rigtige ide du har alligevel.

Smid en kommentar