Forflytningsteknik

Når man snakker om förflyttningsteknik af mennesker i senge som ikke selv har mulighed for at flytte sig er der en masse ting man skal tage høje for. Det er for eksempel vigtigt at man besvare den naturlige måde at et menneske ville flytte sig på. Så der ikke sker opstår skader eller at det gør ondt forkerte steder. Det kan være svært at bevare de naturlige mønstre kroppen bruger uden at benytte forskellige hjælper midler. Nogen af de mest anvendte hjælpe midler er glidestykker og vendelagner som bliver brugt for at gøre belastningen mindre. Det er nemlig vigtigt and man så vidt muligt undgår at løfte og derimod trækker, skubber og ruller i stedet for. Sikkerhed for patienten/borgeren og hjælperen skal altid være i første prioritet så spørg altid om hjælp hvis du mangler det, der igennem undgår man også unødvendige fejl. Det er selvfølgelig vigtig at man følger de mange guides til hvordan man benytter sig korrekt af alle disse forflytningsteknikker før man bare kaster sig ud i det, fordi man med forkerte bevægelser på borgeren kan forvolde skade. Man kan hos spilerdug se guides med billede og video materiale til hvordan man benytter alle de forskellige forflytningstekniker.

Forflytningslagen

Forflytningslagner kan bruges til rigtig mange ting. Den bliver især brugt til ældre mennesker på for eksempel plejehjem, som har svært ved at komme op at side og ud til senge kanten uden hjælp. Her er forflytningslagnet rigtig brugt bart hvis man ønsker at undgå at overbelaste hjælperen, fordi man med lagnet mere eller mindre kan gøre det uden at ligge de store kræfter i. Derudover skaber det også en meget mere naturlig bevægelse for borgeren den bliver brugt på, hvis den selvfølgelig bliver brugt rigtigt. Bliver den brugt rigtigt bliver det faktisk en meget simpel opgave at få borgeren op og ud til senge kanten uden det helt store besvær. Sådan et forflytningslagen kan bruges til et hav af forskellige ting for at hjælpe borgeren. Her kommer lige en kort liste over forskellige ting som sådan en forflytningslagen bliver brugt til.

Forflytning i sengen kan den bruges til:
– At få borgeren højere op i sengen
– At få vendt borgeren i sengen
– At få borgeren op at side på senge kanten
– At få borgeren ned at ligge fra senge kanten

Påklædning ved hjælp af en forflytningsteknik
– Kan hjælpe normalt påklædning
– Kan hjælpe med sko & strømper
– Kan hjælpe med Bukser & underbukser
– Kan hjælpe med at skifte tøj på folk i kørestole
– Kan hjælpe med at skifte tøj i sengen

Det hjælper på så mange områder at det er nærmest er et uundværlig værktøj for hospitaler og plejehjem, fordi det gør det meget nemmere og mindre belastende for de ansætte at klare de daglige opgave.  Et af de mest anderkendte mærker inden for forflytningstekniker er Brehms spilerdug, som producere forflytningslagner til hospitaler og plejehjem.

 

 

Smid en kommentar