Er motoren gået i stykker?

Er din motor gået i stykker og kan bilen ikke længere køre? Hvis du står i den situration har du nok også tænk på om det kan betale sig at købe ny eller brugt motor, eller om det overhovedet kan betale sig hvis du har en ældre bil.

Brugt motor

Hvis du overvejer at købe en brugt motor er det vigtigt lige at overveje om det overhovedet kan betale sig i forhold til at købe ny bil. Fejler bilen andet end problemer med moteren, eller er moteren dyre end selve bilen kan det oftes ikke betale sig at skifte ud. Men har du en bil du regner med holder i lang tid, kan du hurtigt spare penge ved at købe en brugt motor i stedet for en helt ny. Du kan nemlig for det meste finde en motor der passer til bilens alder og der har kørt nogen lunde det resten af din bil har kørt, så de fleste af delene i bilen har samme levetid eller har kørt det samme antal km.

Ny motor

Har du en nyere bil hvor der har været fejl på motoren kan godt betale sig at købe en helt nyt motor. Så undgår du nemlig at moteren kan være ældre end resten af bilen. Det er vigtigt at opveje hvor meget du mener bilen er værd når du køber helt ny motor det er nemlig ikke altid det kan betale sig af få fat en i en helt nyt motor. Har du for eksempel en bil der har kørt 250.000 km er det i mange tilfælde ikke værd at skifte den ud med en helt ny motor fordi motoren har en meget længere leve tid end resten af bilen. Og du kan derfor stå med en gammel bil som nærmest skal have skiftet det meste, men motoren er helt fin og har kun kørt x antal kilometer. Der kan man selvfølge sælge den, det kræver dog at man bruger en masse tid på at få den solgt for den rette pris, ellers kan man sælge den til underpris til en forhandler.

Så hvornår er det “worth it” at skifte?

Det kommer meget an på hvor gammel bilen er og hvor gamle de enkle dele i bilen er. Derudover er prisen på motoren og bilen også meget vigtig når du tænker over at købe motor. Man kan altid tage en snak med ens autoværksted og få deres mening omkring om det værd at skifte motoren ud eller investere i ny bil. Om man skal investere i en ny motor eller en brugt kommer igen an på hvor gammel bilen er også, men man kan også finde motorer der har gået under 10.000km og derved også mere eller mindre nye. Men eller find noget der passer nogen lunde med de antal kilometer du har kørt så det passer til resten af bilen. Og hvis du regner med at bilen skal holde de næste 10-15 år mere kan du jo investere i en ny motor og løbende skifte resten af bilens dele ud når de trænger til det.

 

Smid en kommentar